Mainokset
Mainokset

Tietopankki

Uudenlaisten toimistojen siivoussopimuksissa tulisi ottaa huomioon materiaalien säännöllinen huolto. (Kuva: Pixabay)

Uusi ote toimistosiivoukseen

Puhtausala 3/2018 esitteli toimistotilojen uusia tuulia, jotka vaikuttavat myös tilojen siivoamiseen. Toimistotilat ovat muuttuneet aikaisempaa kodinomaisemmiksi. Siivoukselta tämä edellyttää uutta otetta. Toimistojen siivous pitää ohjelmoida uudelleen siten, että materiaalien säännöllinen huolto otetaan huomioon sopimuksissa.

Lue lisää

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Suomen uusyrityskeskusten verkosto julkaisee vuosittain päivitetyn oppaan alkaville yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Oppaassa on ajantasaisin tieto yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta. Oppaan sähköisen version voi ladata maksutta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja selkokielellä..

Lue lisää

Yrittäjän työterveyshuolto ja työturvallisuus  -opas

Yrittäjän työterveyshuolto ja työturvallisuus -opas

Työterveyslaitoksen laatima opas tarjoaa yrittäjille perustietoa sekä työterveyshuollosta ja sen järjestämisestä että työturvallisuuteen liittyvistä seikoista. Opas on tarjolla neljällä kielellä: suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja viroksi..

Lue lisää

Miten selvitä muutoksesta

Miten selvitä muutoksesta

Mitä jokainen työntekijä voi tehdä, jotta organisaatiomuutos tuntuisi hallitummalta? Vanhempi konsultti Nina Olin Työterveyslaitoksesta vastaa yhdeksään väitteeseen siitä, miten muutoksessa selviytyy..

Lue lisää

Asiakaspalautteen vastaanottaminen

Asiakaspalautteen vastaanottaminen

On olemassa viittä valittajatyyppiä: normaalit valittajat, pyyteettömät uudistajat, vaikeat valittajat, kverulantit valittajat sekä rikolliset valittajat. Puhtausala-lehden 5-2017 artikkeli antaa vinkkejä, miten toimia, kun asiakas valittaa..

Lue lisää

Esimiestyö, keskeinen lainsäädäntö

Esimiestyö, keskeinen lainsäädäntö

Esimiesosaamisessa on keskeistä myös työlainsäädännön sekä työehtosopimuksen hallinta. Työturvallisuuskeskuksen oppaassa käsitellään esimiesosaamisen kokonaisuutta, työhyvinvoinnin merkitystä johtamisessa, perehdyttämistä sekä keskeisiä lainsäädännön asettamia velvoitteita..

Lue lisää

Esimiehen opas muutokseen

Esimiehen opas muutokseen

Lähiesimies on tärkeä muutoksentekijä organisaatiossa. Esimiehen opas muutokseen on verkkosivusto, josta löytyy mm. ohjeita ja keskustelunaiheita sekä työkalupakki muutostilanteita varten. Sivuston ylläpitäjä on Keva..

Lue lisää

Askeleet kohti sopuisaa työyhteisöä

Askeleet kohti sopuisaa työyhteisöä

Työkirja on tarkoitettu työyhteisöille, jotka haluavat kehittää vuorovaikutusta. Kuusi askelta esittelevä työkirja auttaa työyhteisöä ja esimiehiä tarkastelemaan ja työstämään yhdessä kielteistä, epäasiallista tai häiritsevää käyttäytymistä. Julkaisija Työterveyslaitos..

Lue lisää

Johtotähti-testit

Johtotähti-testit

Työterveyslaitoksen luotsaama hanke, Johtotähti, korostaa työntekijälähtöistä organisaatiokulttuuria, jossa organisaation strategia kietoutuu haluun olla toimialan ammattilaisille paras mahdollinen työpaikka. Hankkeessa tuotettiin myös kipparin asennetesti, esimiehen valmiustesti ja matruusin mahdollisuustesti.

Lue lisää

Johtotähti - luotsaajan opas

Johtotähti - luotsaajan opas

Johtotähti - työntekijälähtöisen kulttuurin luotsaajan opas on tarkoitettu niille, jotka tavoittelevat menestystä ja ketteryyttä ihmisten johtamisen kautta. Opas painottaa ihmisten kohtaamista ja luottamusta työarjessa paitsi menestyksekkään työntekijälähtöisen organisaatiokulttuurin, myös työhyvinvoinnin ja sitoutumisen lähteenä.

Lue lisää

Luottamuksen rakentaminen

Luottamuksen rakentaminen

Työturvallisuuskeskuksen laatiman aineiston tavoitteena on auttaa työyhteisöjä, tiimejä ja yhteistyöryhmiä rakentamaan luottamusta työn vuorovaikutustilanteissa. Luottamuksen rakentaminen on taito, jota voi kehittää..

Lue lisää

Innostava esimies -työkirja

Innostava esimies -työkirja

Esimiehen työkirja on syntynyt Työterveyslaitoksen Innostuksen spiraali (INSPI) -tutkimus- ja kehittämishankkeen tuotoksena. Hankkeessa selvitettiin, miten samanaikaisesti voidaan edistää sekä työntekijöiden työhyvinvointia, työn imua että työpaikan menestymistä.

Lue lisää

Puhtauspankki