Mainokset
Mainokset

Jaksottainen siivous kouluissa ja päiväkodeissa

Perussiivouksilla on ollut vankka sijansa erityisesti kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa. Koulujen henkilökunta on tottunut aloittamaan lukuvuoden puhtaanraikkaissa tiloissa syksyllä, joten perussiivouksen jaksottaminen pitkin vuotta vaatii usein asennemuutoksen.

Tavallisia perussiivouksen tehtäviä kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa ovat lattianhoito, ikkunanpesu sekä kalusteiden, seinien, kattojen, valaisimien, pattereiden ja venttiilien puhdistus sekä yläpölyjen puhdistus. Jaksottaisessa siivouksessa eri siivoustehtäviä tehdään suunnitellusti ympäri vuoden.

Jaksottaiseen siivoukseen on voitu siirtyä esimerkiksi sitä mukaa, kun kohteiden palvelukuvaukset on otettu käyttöön. Myös koulujen sisäilmaongelmat ovat tuoneet tullessaan tarpeen ylläpitosiivousta perusteellisemmasta siivouksesta, joka on toteutettavissa jaksottain. Jaksotettu siivous pitää tilat tasaisesti puhtaina, eikä harvoin tehtävää raskasta perussiivousta tarvita. Perussiivousten tarve on vähentynyt myös sitä mukaa kun työläät vahattavat lattiamateriaalit ovat vaihtuneet vahaamatta hoidettaviin. (Lähde: Puhtausala-lehti 3/2018)

Kouluissa ja päiväkodeissa on nykyisin entistä enemmän tekstiilipintoja, jotka eivät pysy puhtaina pelkällä ylläpitosiivouksella. Jaksottaisessa siivouksessa eri tehtäviä voidaan suunnitella ylläpitosiivouksen lomaan. (Kuva: Pixabay)
← takaisin tietopankkiin
Puhtauspankki