

Tietopankki
Siivous turvaa elin- ja työympäristösi turvallisuuden ja viihtyisyyden
Artikkelin teemana on ammattimaisen siivoustyön merkitys ihmisten ja elinympäristön hyvinvoinnille, viihtyisyydelle ja turvallisuudelle sekä rakennusten kunnolle ja kestävyydelle. Artikkelin tavoitteena on antaa kuva puhtausalasta ja ammattisiivouksesta nykyään ja mitä merkittäviä kehitysvaiheita ammattisiivouksessa on ollut.
Jaksottainen siivous kouluissa ja päiväkodeissa
Perussiivouksilla on ollut vankka sijansa erityisesti kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa. Koulujen henkilökunta on tottunut aloittamaan lukuvuoden puhtaanraikkaissa tiloissa syksyllä, joten perussiivouksen jaksottaminen pitkin vuotta vaatii usein asennemuutoksen.
Uusi näkökulma ravintolan siivoukseen
Puhtausala 1/2018 esittää uuden näkökulman ravintolan siivoukseen. Leila Kakon kirjoittamassa artikkelissa todetaan siivouksen olevan ravintolassa aputoiminto, jonka avulla ylläpidetään turvallista ja tilan toiminnan edellyttämää hygieniatasoa niin, että voidaan tuottaa laadukkaita aterioita erilaiset asiakkaiden tarpeet huomioiden.
Markkinakatsaus 2018: Siivous ilman kemikaaleja
Puhtausala-lehden numerossa 4/2018 julkaistuun markkinakatsaukseen on koottu tuotteita ja menetelmiä, jotka perustuvat vesijohtoveden käsittelyyn. Käsitelty vesi korvaa puhdistustapahtumassa puhdistusaineen. Markkinakatsauksen on kirjoittanut Tarja Valkosalo.
Uusi ote toimistosiivoukseen
Puhtausala 3/2018 esitteli toimistotilojen uusia tuulia, jotka vaikuttavat myös tilojen siivoamiseen. Toimistotilat ovat muuttuneet aikaisempaa kodinomaisemmiksi. Siivoukselta tämä edellyttää uutta otetta. Toimistojen siivous pitää ohjelmoida uudelleen siten, että materiaalien säännöllinen huolto otetaan huomioon sopimuksissa.
Henkilöstötilat puhtausalan työpaikoilla
Henkilöstötilan tai työpaikoilla usein epävirallisesti taukotilaksi tai sosiaaliseksi tilaksi kutsutun tilan ei tarvitse olla ylellinen, mutta kylläkin asiallinen ja toimiva. Työnantajan on järjestettävä työntekijöiden käyttöön henkilöstömäärään nähden riittävät henkilöstötilat.