Mainokset
Mainokset

Insta 800

MIKÄ ON INSTA 800?

Siivouksen teknisen laadun määrittämiseen ja arviointiin, hyväksyttiin suomalaiseksi standardiksi SFS 5994 INSTA 800 vuonna 2012. Sen uusi versio INSTA 800-1:2018 uudistettu suomenkielinen painos ilmestyi toukokuussa 2019. Standardiuudistuksen johdosta myös tietotasojen 3 ja 4 tutkinnot uudistuivat.

MITÄ ON HENKILÖSERTIFIOINTI?

Standardiin liittyy henkilösertifiointi, jota voidaan edellyttää siivouspalvelun ostaja- ja tuottajaorganisaatioiden eri edustajilta silloin, kun siivouspalvelun lopputuloksen määrittely tai laadunarviointi perustuu INSTA 800-standardiin.
Myönnetty henkilösertifikaatti osoittaa, että henkilö hallitsee INSTA 800 -standardin käytön joko tietotasolla 3 tai tietotasolla 4. Tietotasojen osaamisvaatimukset on kuvattu dokumentissa INSTA 800-standardin käyttämiseen vaadittava osaaminen.

Tietotason 4 henkilösertifikaattia edellytetään kouluttajilta, jotka pitävät henkilösertifikaatin pätevyysvaatimuksiin valmentavaa koulutusta.

Myönnetyt henkilösertifikaatit

MITEN HENKILÖSERTIFIKAATIN VOI HANKKIA?

Pätevyys INSTA 800 -standardin käyttöön osoitetaan suorittamalla tutkinto. Työkokemuksesta riippuen lisäksi voidaan edellyttää INSTA-koulutus, johon sisältyy pakollinen käytännön näyttö, sekä siivousalan peruskoulutusta.
Tarkemmat tiedot sertifioitavista tietotasoista, pätevyysvaatimuksista, koulutusvaatimuksista, sertifiointiprosessista, tietojen julkaisemisesta ja valitusmenettelystä hakuohjeessa.

TOIMIJAT

Tutkinnon järjestäjä

Tutkinnon järjestää SSTL Puhtausala ry.

Tutkinnon voi suorittaa INSTA-koulutuksen yhteydessä tai jos työkokemus on hakuohjeen mukaan riittävä, tutkintoon voi tulla suoraan.

Kirjallinen tutkinto tilataan alla olevalla lomakkeella vähintään kaksi viikkoa ennen tutkintoajankohtaa SSTL Puhtausala ry:n asiakaspalvelusta. Tutkinnon tekemiseen tarvittavat tunnukset ja ohjeet lähetetään tutkinnon tilaajalle.

Tarvittaessa lisätietoja antaa Tarja Valkosalo, puh. 0400 874509, s-posti tarja.valkosalo@gmail.com.

Kirjallisten tutkintojen hinnat:

  • Tietotaso 3: 120 € + alv 24 %
  • Tietotaso 4: 275 € + alv 24 %

TILAA TUTKINTO

*-merkillä merkityt kohdat ovat pakollisia

INSTA 800 -koulutuksen järjestäjä

INSTA 800 -koulutuksia voivat järjestää henkilöt, joilla on tietotason 4 henkilösertifikaatti. Koulutukseen sisältyy käytännön näyttö.

Henkilösertikaatin myöntäjä

Henkilösertifikaatin myöntää hakemuksesta Inspecta Sertfiointi Oy.

Sertifikaatin hinta on 261 € + alv 24 %.

Tukiryhmä

SSTL Puhtausala ry:n hallitus on nimennyt INSTA 800 -standardin soveltamisesta valvovan tukiryhmän, joka ratkaisee mahdolliset erimielisyydet standardia käytettäessä. Tukiryhmään nimetään siivouspalvelujen ostajien, tuottajien, konsultointiyritysten sekä liiton hallituksen edustajat. Tukiryhmän jäsenyys on työnantajakohtainen. Tukiryhmään nimetyllä henkilöllä tulee olla tietotason 4 henkilösertifikaatti ja häneltä edellytetään INSTA 800 -standardin jatkuvaa käyttämistä omassa työssä.

Tukiryhmän antamat lausunnot löydät täältä.

Tukiryhmä 1.7.2018 - 30.6.2020

Mari Ahlgren, Palmia Oy
Pirjo Jokinen, Ramboll Finland Oy
Marita Koskinen, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi
Tuula Koskinen, Puolustushallinnon rakennuslaitos
Veli-Matti Simola, ISS Palvelut Oy
Riikka Tuomisto, Atop-Tieto Oy
Tarja Valkosalo, SSTL Puhtausala ry

Kysymykset tukiryhmälle osoitteeseen tarja.valkosalo@gmail.com

Insta 800
Puhtauspankki