Koti Puhtaaksi Oy:n työntekijät osakkeenomistajiksi

image description

Koti Puhtaaksi Oy tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ostaa yhtiön osakkeita. Ensimmäisten osakekauppojen allekirjoitustilaisuus järjestettiin heinäkuussa. Viisi työntekijää hankki Koti Puhtaaksi Oy:n osakkeita omistukseensa.

”Haluamme jakaa yrityksen taloudellisen hyödyn kaikkien kesken. On huomattava, että myytävänä ovat A-sarjan osakkeet ilman mitään osinko- tai äänioikeuden rajoituksia”,  toimitusjohtaja Saana Tyni kertoo kertoo.

Seuraava osakeanti työntekijöille on tarkoitus järjestää vuoden kuluttua.

Aikaisemmin tänä vuonna kerrottiin, että Koti Puhtaaksi Oy ja Stella Kotipalvelut Oy yhdistyvät. Saana Tyni ehti toimia pari kuukautta liiketoimintajohtajana Stellassa, kun hankkeesta päätettiin luopua yhteisymmärryksessä.

Työntekijöiden osakeomistus on luonteva jatko toimille, joita Koti Puhtaaksi Oy:ssä on tehty jo usean vuoden ajan. Yritys palkittiin aikaisemmin tänä vuonna ensimmäisenä puhtausalan yrityksenä Great Place to Work -kilpailussa pienten yritysten sarjassa ja Suomen Kotityöpalveluyhdistys valitsi Koti Puhtaaksi Oy:n vuoden 2017 Kotityöpalveluyritykseksi.

Saana Tyni perusti osakeyhtiön 2011 Tampereelle. Mukaan on tullut myöhemmin neljä muuta Saanan sisarusta. Toiminta on laajentunut 2017 myös Helsinkiin. Yritys keskittyy kotisiivouksiin työllistäen noin 40 henkeä, esimiestehtäviä hoitaa kaksi työpäällikköä. Työntekijöiden keski-ikä on noin 30 vuotta.

”Tähän saakka rekrytointi on sujunut hyvin. Vakituiset työntekijät ovat viihtyneet työssä. Osa työntekijöistä on esimerkiksi välivuotta pitäviä opiskelijoita, jotka ovat kaikki pysyneet sovitun ajan yhtiössä. Useimmat ovat myös jatkaneet kesätyöntekijöinä opintoihin siirryttyään. Haluamme kuitenkin varautua työvoimapulaan, joka meilläkin saattaa olla edessä.”

Pieni vaihtuvuus on saavutettu määrätietoisella työllä. Great Place to Work –

kilpailu ja sitä edeltänyt sertifiointi on ennen kaikkea kehittämishanke.  ”Pidämme tärkeänä, että henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua ja tehdä päätöksiä oman työpaikkansa asioista. Olemme rakentaneet kulttuurin, jossa joka ikinen tuntee toisensa. Tämä on varmistettu arkeen yhdistettyjen palaverien ja muiden positiivisten tapahtumien avulla.”

Työtekijät tulevat yritykseen eri teitä. ”Suurin osa tulee mol.fi-palvelun kautta. Meillä on jo pitkäaikainen yhteistyö työvoimahallinnon kanssa Tampereella. Osa on tullut vuokrafirman välityksellä ja osa muita tuttavaverkostoja pitkin.”

Hyvä perehdytys työtehtäviin on yksi tärkeimpiä keinoja sitouttaa työntekijä yritykseen. ”Räätälöimme perehdytyksen jo hakuvaiheessa”, Saana Tyni kertoo. Työntekijän aikaisemman kokemuksen ja taitojen perusteella suunnitelmallinen perehdytys voi kestää muutamasta päivästä useaan viikkoon.

Osalla työntekijöistä on jo alan ammattikoulutus, ja yritys tukee kouluttautumista. Tampereella Tredussa tai TAKKissa työntekijä voi suorittaa oppisopimuskoulutuksena kotityö- ja puhdistuspalvelualan tutkinnon, Helsingissä Edupolissa.

Plussaa ovat lyhyet työmatkat ja siirtymät. Tämä toteutuu hyvin Koti Puhtaaksi Oy:n uudella alueella Helsingin Kalasatamassa. Lyhimmillään kotisiivoojan matka kohteesta toiseen sujuu hissillä samassa talossa.