Tork-tuotteet palkittiin

Essity voitti kaksi arvostettua European Cleaning and Hygiene Awards -palkintoa vuoden 2018 kilpailussa. Voittoisat kategoriat olivat Paras kestävän kehityksen käytäntö sekä Vuoden teknologiainnovaatio.

Siivouslahjakortit menevät joulun alla kuumille kiville

Aineettomien lahjojen suosio näkyy selvänä piikkinä siivouslahjakorttien myynnissä joulun alla. Nykypäivän tavarapaljouden keskellä lähimmäisille halutaan tarjota iloa ja konkreettista apua arkeen.

Älykkäissä kaupungeissa on myös älykästä hygieniaa tulevaisuudessa

Kiilto osallistui lokakuun loppupuolella järjestetty Smart City 2018 -konferenssiin, jossa aiheena oli mm. uuden digitaalisen teknologian luomat mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen huomisen kaupungeissa. Kiillon tuotekehityksen kehityspäällikkö Saku Haukijärvi kertoo konferenssista blogissaan, josta seuraavassa lainaus.

Viledalta 20 000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Tänä syksynä jokaisesta Vileda- ja Wettex Kummit -kampanjatuotteesta on lahjoitettu osuus lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

Pirkanmaan Voimia Oy aloittaa 1.1.2019

Tampereen kaupungin Tampereen Voimia Liikelaitos ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin Ruokapalvelut-yksikkö aloittavat yhdistyneenä Pirkanmaan Voimia Oy yhtiönä 1.1.2019. Yhdistyvien osapuolten palvelut siirtyvät liiketoimintakaupalla uudelle osakeyhtiölle ja näiden toiminta lakkautetaan 31.12.2018. Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhdessä omistama in house – osakeyhtiö.

Ylläpitosiivouksella puhdas sisäilma

KiiltoClean on julkaissut uuden sisäilmaan keskittyvän osion. Sivulle on koottu ylläpitosiivouksen keinoja vaikuttaa positiivisesti sisäilmaan.

Kiilto uusiin tiloihin

Kiillon uudessa monitilatoimistossa Helsingissä kohotettiin perjantaina 8.11. malja ystävien ja yhteistyökumppaneiden kanssa merellisessä Ruoholahdessa.

Puhdas Ilo Oy osti Kodin Helgan

Puhdas Ilo harppaa siivouspalveluiden markkinajohtajaksi Pohjois-Karjalassa ja jatkaa vahvaa kasvuaan hankkimalla Kodin Helgan liiketoiminnan.

Neuvoja tekstiililattian puhdistamiseen

Tekstiililattioiden puhdistuskoulutuksessa 24.10.Siivousakatemiassa brittiläisen Prochemin Phil Jones kävi läpi tekstiililattioiden ominaisuuksia ja mitä tulee ottaa huomioon jo ennen puhdistusta.

Siivoojien työvoimatilanne

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattibarometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa: vuoden 2018 julkaisupäivät ovat 28.3 ja 19.9.

Suomi 100 -tutkimushanke käynnistyy

SSTL Puhtausala ry oli mukana Suomi100-juhlavuodessa Puhtauspäivä 4.12.2017 -teemalla. Onnistunut juhlavuosi raportointivaiheineen nosti esiin aiheen tutkimukselliset mahdollisuudet, ja nyt Suomi 100 -tutkimushanke käynnistyy avoimella yhteiskehittämistilaisuudella 29.10.

Lindhausin Robby-robotti-imuri

KiiltoClean tuo maahan Lindhaus Robby robotti-imuria. Vain kolme kilogrammaa ja seitsemän senttimetriä korkea kone on aito imuri, jossa on tehokas HEPA-suodatus.

Nimitys Coor Service Management Oy

Marcus Karsten on nimitetty Coor Service Management Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.10.2018 alkaen. Karsten seuraa tehtävässä Johan Mildiä, joka on siirtynyt toisen yhtiön palvelukseen. Marcus Karsten on viimeisimmäksi työskennellyt Bravida Finlandin toimitusjohtajana ja sitä ennen Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana.

RTS-ympäristöluokituksen uudet kriteerit

RTS-ympäristöluokituksen kriteerikokonaisuus keskittyy viiteen osa-alueeseen: prosessi, talous, ympäristö ja energia, sisäilma ja terveellisyys ja innovaatiot. Luokitus soveltuu uudis- ja korjausrakentamiseen kaiken tyyppisille rakennuksille. Siinä on kaksi kriteeristöä: Asuinrakennukset ja Palvelu- ja toimistorakennukset. Uudet RTS-ympäristöluokituksen kriteerit 2018

TFC-pinnoite puhtausalan kohteisiin

Ohutkalvopinnoitteiden käyttömahdollisuudet ovat laajat, ja yhtenä alueena ovat rakennusten erilaiset pinnat. Perustuotteita on muutamia, mutta tuotteet ovat muunneltavissa esimerkiksi pinnan huokoisuuden mukaan. TFC-pinnoite valmistetaan Suomessa. Valmistaja on sipoolainen perheyritys, joka on perustettu jo 1970-luvulla.

Oxivir Excel Wipe –pyyhe

Pesevä desinfektiopyyhe Oxivir Excel Wipe –pyyhe on kehitetty laajakirjoiseen, yksivaiheiseen desinfioivaan puhdistukseen.

ZERO TILE laattamallinen lattiamateriaali

Zero Tilella on mahdollista luoda yhtenäinen lattiapinta ilman hitsattuja saumoja.

Ikkunanpesurobotti kokeiluvaiheessa

Wall-R-ikkunanpesurobottia Metropoliassa Vantaalla esittelivät elokuussa sen kehittäjät Antti Kahilakoski ja Mikko Valtonen. Wall-R toimii nyt kauko-ohjauksella, ja tavoitteena on täysin automaattinen laite, joka pesee ikkunat ”nappia painamalla”.

Orbot Life

Orbot Life -lattianhoitokone on tullut Orbot Sprayborgin rinnalle. Orbot Life -lattianhoitokonetta voi käyttää kaikilla lattiapinnoilla ja voi myös hyödyntää tavallisia laikkoja siivouksessa.

Turun Aikuiskoulutuskeskus

Turun yliopistollisen keskussairaalan laitoshuollossa jo pitkään työskennelleistä laitoshuoltajista 12 henkilöä täydensi ammattitaitoaan ja suoritti laitoshuoltajan ammattitutkinnon oppisopimuksella 1.3.2017 – 31.7.2018.

Koti Puhtaaksi Oy:n työntekijät osakkeenomistajiksi

Koti Puhtaaksi Oy tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ostaa yhtiön osakkeita. Ensimmäisten osakekauppojen allekirjoitustilaisuus järjestettiin heinäkuussa. Viisi työntekijää hankki Koti Puhtaaksi Oy:n osakkeita omistukseensa.

1000. uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti

6.6.2018 juhlittiin 1000:tta uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanutta. Onnittelukukat ojennettiin liikuntapaikanhoitaja Sirpa Hyttiselle Helsingin kaupungin Liikuntapalveluista.

Sisäilmastoluokitus 2018 on julkaistu

Sisäilmastoluokitus sekä rakennusmateriaalien M1-päästöluokitus ja ilmanvaihtotuotteiden M1-puhtausluokitus ovat merkittävästi parantaneet sisäilman laatua Suomessa. Sisäilmastoluokitus 2018 on päivitetty käyttäjäkokemusten ja uusimman tutkimustiedon perusteella ja se huomioi myös pienhiukkaset ja kalusteet kattavasti.

Taitaja-kilpailun finaali käytiin Tampereella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa riitti vilinää ja vilskettä, kun yli neljäsataa nuorta tulevaisuuden osaajaa ja ammattilaista kilpaili ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla 14.-17. toukokuuta. Taitaja2018 puhdistuspalvelun finaalissa kultaa nappasi huippupisteillä sastamalalainen Iida Leppikoski.

Selkeät pelisäännöt nollatuntisopimuksiin

Nollatuntisopimuksiin saadaan nykyistä selkeämmät pelisäännöt. Tasavallan Presidentti vahvisti 18.5.2018 vaihtelevan työajan sopimuksia koskevat lait. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2018.

Työturvallisuuden vuositilasto

Työturvallisuuden suurimmat haasteet ovat sotealalla, kasvuyrityksissä ja ihmisten asenteissa. Tuoreen tilaston mukaan vain joka viides suomalaisyritys huolehtii työturvallisuudesta hyvin. Työturvallisuuteen kuuluvat tapaturmien ja uhkien lisäksi myös muun muassa työpaikan henkinen kuormittuminen ja ergonomia – sekä yllättäen siivous.

SOLilla tehdään Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL Palveluille on myönnetty Joutsenmerkki hotellisiivouksen toimialalla ensimmäisenä Suomessa. Arvostetun Pohjoismaisen ympäristömerkin saaminen oli yksi SOL:n ympäristöohjelman, ”Sitoumus 2020”, lupauksista.