Biosidilainsäädännön muutos esillä Finnclean PRO -messuilla

Kiillon tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen käsittelee biosidilainsäädännön muutosta desinfektioainevalmistajan näkökulmasta puheenvuorossaan Finnclean PRO -messuilla.

ISS luo 500 000 kiinteistön käyttäjälle energiatehokkaan ympäristön

ISS Suomi on uudistanut vastuullisuusohjelmansa. Uusi ohjelma esitellään tänään julkaistussa yritysvastuuraportissa. Samalla yritys lanseeraa vastuullisuuslupauksensa ”Luomme kestävää hyvinvointia”, jota on edelleen täsmennetty kohderyhmien mukaisesti: asiakkaille, henkilöstölle, ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Työtehoseura testasi neljä robotti-imuria

Työtehoseuran testaamat robotti-imurit olivat koeolosuhteissa melko tasavertaisia, mutta käytännön testeissä niiden suorituskyky vaihteli. Etenkin nurkkien, seinänvierustojen ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli laitekohtaisia eroja. Suotuisissa olosuhteissa robotit kuitenkin siivosivat oivallisesti. Imureiden käytettävyys arvioitiin hyväksi, mutta pölysäiliön tyhjentäminen koettiin epämiellyttäväksi.

Pöpöjä vai pölyä? Uusi menetelmä paljastaa hetkessä, onko pinta oikeasti puhdas

Hyperspektrikuvantamisen ja tekoälyn avulla voidaan varmistaa tilojen puhtaus norovirusepidemian tai flunssakauden aikana. Samalla säästetään siivouskuluissa ja vähennetään liiallista desinfiointiaineen käyttöä.Kuvituskuva: Mikko Raskinen.

Päivi Joki voitti pölynimurin

Pirkanmaan siivoustekninen yhdistys arpoi Diversey Oy:n lahjoittaman Taski Aero 8 -pölynimurin. Arvonta järjestettiin sähköpostiosoitteensa ilmoittaneiden jäsenten kesken ja palkinnon voitti Päivi Joki.

Kemvit osti Clemondo AB:n Ruotsista

Kemvit Oy vahvistaa asemaansa Ruotsissa. Helmikuussa toteutetulla liiketoimintakaupalla Clemondo AB:n jauhemaisten puhdistusaineiden kehitys, valmistus, myynti ja markkinointi siirtyy suomalaiseen omistukseen Juuso Viherlaakson luotsaamalle Kemvit Oy:lle. Toteutunut kauppa vie nyt pyykinpesujauheet Kemvitin suurimmaksi tuoteryhmäksi.

CC-tukku Oy on nimittänyt uuden toimitusjohtajan

CC-tukku Oy:n myyntijohtaja Jukka Tapola BSc, emba, on kutsuttu CC-tukku Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi 9.1.2019 alkaen.

Ympäristö ja Terveys täyttää 50 vuotta

Ympäristö ja Terveys-lehti perustettiin vuonna 1970, Euroopan Luonnonsuojeluvuonna. Sen tarkoitus oli vastata tiedontarpeeseen, joka liittyi alan lainsäädännön tulkintaan ja soveltamiseen, laajeneviin tehtäviin ja nopeaan kehitykseen. Nämä asiat ovat ajankohtaisia myös nyt, 50 vuotta myöhemmin. Tänä päivänä isoja lehdessä käsiteltäviä asioita ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, sisäilmaongelmat, vesiensuojelu, huoltovarmuus, kiertotalouden toimintamallit ja ympäristön kemikalisoituminen. Ympäristö ja Terveys-lehden 50. vuosikerran ensimmäinen lehti ilmestyy 18.2. ja aloittaa muhkeasti juhlavuoden. Ympäristö ja Terveys-lehdessä toivotaan, että 50-vuotiasta ammattilehteä muistetaan lehtitilauksin.

Työelämä onkin parantumassa

Great Place to Work -tutkimuksesta ilmenee, että työntekijöiden luottamus suuria yrityksiä kohtaan kasvaa. Työntekijäkokemusta ja luottamusta mittaava Trust Index on noussut Suomen parhailla suurilla työpaikoilla vuosikymmenessä 74 prosentista 79 prosenttiin.

Koti Puhtaaksi on Suomen paras työpaikka

Koti Puhtaaksi pesi tekkifirmat ja pyyhki konsulteilla lattiaa Suomen parhaat työpaikat -kisassa. Aiemmat voittajat ovat olleet it-firmoja, lääkeyhtiöitä ja konsulttitaloja. Koti Puhtaaksi Oy valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work - tutkimuksessa pienten yritysten sarjassa. Palkinto julkistettiin 7.2.2019 Konepajan Brunossa Helsingissä. Koti Puhtaaksi Oy:n siistijä ja markkinointipäällikkö Henri Haho kertoo, mihin yrityksen menestys perustuu.

Kemikaaliton siivous: Kirkkonummella Kantvikin koululla Aktiivivesi raikastaa ilmaa ja säästää

Kemikaaliton siivoaminen on uutta Kantvikin koululla. Se on jo kahdeksas koulu Kirkkonummella, jossa käytetään Aktiivivettä kemiallisten siivousaineiden sijasta. Siirtyminen kemikaalittomaan siivoukseen tiedetään tuovan raikasta sisäilmaa ja säästöjä.

Siivousyhtiö N-Clean moppaa kovaa kasvua

Kauppalehti 8.1.2019: Siivousyhtiö N-Clean moppasi viime vuonna poikkeuksellisen kovan kasvun, eikä kasvutie katkea. Uutiseen

Tyypillinen siivousalan yritys työllistää 34 työntekijää

Kauppalehti 8.1.2019: Työvoimavaltainen ala ei usein edellytä kalliita investointeja. Siivousalan yritysten lukumäärä on yli kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Alma Talent Tietopalveluiden tietokannassa on nyt 299 yritystä, kun vuonna 2007 niitä oli 138.

Pirkanmaan Osuuskaupan siivouspalveluliiketoiminta siirtyy 1.2.2019 liikkeenluovutuksena SOL Palvelut Oy:lle.

Laboratorio-opas ilmestynyt

Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy:n julkaisuissa on ilmestynyt uusi kirja: Laboratorio-opas – Mikrobiologisten asumisterveystutkimuksien näytteenotto ja analyysimenetelmät.

Tork-tuotteet palkittiin

Essity voitti kaksi arvostettua European Cleaning and Hygiene Awards -palkintoa vuoden 2018 kilpailussa. Voittoisat kategoriat olivat Paras kestävän kehityksen käytäntö sekä Vuoden teknologiainnovaatio.

Siivouslahjakortit menevät joulun alla kuumille kiville

Aineettomien lahjojen suosio näkyy selvänä piikkinä siivouslahjakorttien myynnissä joulun alla. Nykypäivän tavarapaljouden keskellä lähimmäisille halutaan tarjota iloa ja konkreettista apua arkeen.

Älykkäissä kaupungeissa on myös älykästä hygieniaa tulevaisuudessa

Kiilto osallistui lokakuun loppupuolella järjestetty Smart City 2018 -konferenssiin, jossa aiheena oli mm. uuden digitaalisen teknologian luomat mahdollisuudet ja niiden hyödyntäminen huomisen kaupungeissa. Kiillon tuotekehityksen kehityspäällikkö Saku Haukijärvi kertoo konferenssista blogissaan, josta seuraavassa lainaus.

Viledalta 20 000 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön

Tänä syksynä jokaisesta Vileda- ja Wettex Kummit -kampanjatuotteesta on lahjoitettu osuus lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

Pirkanmaan Voimia Oy aloittaa 1.1.2019

Tampereen kaupungin Tampereen Voimia Liikelaitos ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin Ruokapalvelut-yksikkö aloittavat yhdistyneenä Pirkanmaan Voimia Oy yhtiönä 1.1.2019. Yhdistyvien osapuolten palvelut siirtyvät liiketoimintakaupalla uudelle osakeyhtiölle ja näiden toiminta lakkautetaan 31.12.2018. Pirkanmaan Voimia Oy on Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhdessä omistama in house – osakeyhtiö.

Ylläpitosiivouksella puhdas sisäilma

KiiltoClean on julkaissut uuden sisäilmaan keskittyvän osion. Sivulle on koottu ylläpitosiivouksen keinoja vaikuttaa positiivisesti sisäilmaan.

Kiilto uusiin tiloihin

Kiillon uudessa monitilatoimistossa Helsingissä kohotettiin perjantaina 8.11. malja ystävien ja yhteistyökumppaneiden kanssa merellisessä Ruoholahdessa.

Puhdas Ilo Oy osti Kodin Helgan

Puhdas Ilo harppaa siivouspalveluiden markkinajohtajaksi Pohjois-Karjalassa ja jatkaa vahvaa kasvuaan hankkimalla Kodin Helgan liiketoiminnan.

Neuvoja tekstiililattian puhdistamiseen

Tekstiililattioiden puhdistuskoulutuksessa 24.10.Siivousakatemiassa brittiläisen Prochemin Phil Jones kävi läpi tekstiililattioiden ominaisuuksia ja mitä tulee ottaa huomioon jo ennen puhdistusta.

Siivoojien työvoimatilanne

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien kehitysnäkymistä lähitulevaisuudessa. Ammattibarometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa: vuoden 2018 julkaisupäivät ovat 28.3 ja 19.9.

Suomi 100 -tutkimushanke käynnistyy

SSTL Puhtausala ry oli mukana Suomi100-juhlavuodessa Puhtauspäivä 4.12.2017 -teemalla. Onnistunut juhlavuosi raportointivaiheineen nosti esiin aiheen tutkimukselliset mahdollisuudet, ja nyt Suomi 100 -tutkimushanke käynnistyy avoimella yhteiskehittämistilaisuudella 29.10.

Lindhausin Robby-robotti-imuri

KiiltoClean tuo maahan Lindhaus Robby robotti-imuria. Vain kolme kilogrammaa ja seitsemän senttimetriä korkea kone on aito imuri, jossa on tehokas HEPA-suodatus.

Nimitys Coor Service Management Oy

Marcus Karsten on nimitetty Coor Service Management Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.10.2018 alkaen. Karsten seuraa tehtävässä Johan Mildiä, joka on siirtynyt toisen yhtiön palvelukseen. Marcus Karsten on viimeisimmäksi työskennellyt Bravida Finlandin toimitusjohtajana ja sitä ennen Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtajana.

RTS-ympäristöluokituksen uudet kriteerit

RTS-ympäristöluokituksen kriteerikokonaisuus keskittyy viiteen osa-alueeseen: prosessi, talous, ympäristö ja energia, sisäilma ja terveellisyys ja innovaatiot. Luokitus soveltuu uudis- ja korjausrakentamiseen kaiken tyyppisille rakennuksille. Siinä on kaksi kriteeristöä: Asuinrakennukset ja Palvelu- ja toimistorakennukset. Uudet RTS-ympäristöluokituksen kriteerit 2018

TFC-pinnoite puhtausalan kohteisiin

Ohutkalvopinnoitteiden käyttömahdollisuudet ovat laajat, ja yhtenä alueena ovat rakennusten erilaiset pinnat. Perustuotteita on muutamia, mutta tuotteet ovat muunneltavissa esimerkiksi pinnan huokoisuuden mukaan. TFC-pinnoite valmistetaan Suomessa. Valmistaja on sipoolainen perheyritys, joka on perustettu jo 1970-luvulla.

Oxivir Excel Wipe –pyyhe

Pesevä desinfektiopyyhe Oxivir Excel Wipe –pyyhe on kehitetty laajakirjoiseen, yksivaiheiseen desinfioivaan puhdistukseen.

ZERO TILE laattamallinen lattiamateriaali

Zero Tilella on mahdollista luoda yhtenäinen lattiapinta ilman hitsattuja saumoja.

Ikkunanpesurobotti kokeiluvaiheessa

Wall-R-ikkunanpesurobottia Metropoliassa Vantaalla esittelivät elokuussa sen kehittäjät Antti Kahilakoski ja Mikko Valtonen. Wall-R toimii nyt kauko-ohjauksella, ja tavoitteena on täysin automaattinen laite, joka pesee ikkunat ”nappia painamalla”.

Orbot Life

Orbot Life -lattianhoitokone on tullut Orbot Sprayborgin rinnalle. Orbot Life -lattianhoitokonetta voi käyttää kaikilla lattiapinnoilla ja voi myös hyödyntää tavallisia laikkoja siivouksessa.

Turun Aikuiskoulutuskeskus

Turun yliopistollisen keskussairaalan laitoshuollossa jo pitkään työskennelleistä laitoshuoltajista 12 henkilöä täydensi ammattitaitoaan ja suoritti laitoshuoltajan ammattitutkinnon oppisopimuksella 1.3.2017 – 31.7.2018.

Koti Puhtaaksi Oy:n työntekijät osakkeenomistajiksi

Koti Puhtaaksi Oy tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ostaa yhtiön osakkeita. Ensimmäisten osakekauppojen allekirjoitustilaisuus järjestettiin heinäkuussa. Viisi työntekijää hankki Koti Puhtaaksi Oy:n osakkeita omistukseensa.

1000. uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti

6.6.2018 juhlittiin 1000:tta uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanutta. Onnittelukukat ojennettiin liikuntapaikanhoitaja Sirpa Hyttiselle Helsingin kaupungin Liikuntapalveluista.

Sisäilmastoluokitus 2018 on julkaistu

Sisäilmastoluokitus sekä rakennusmateriaalien M1-päästöluokitus ja ilmanvaihtotuotteiden M1-puhtausluokitus ovat merkittävästi parantaneet sisäilman laatua Suomessa. Sisäilmastoluokitus 2018 on päivitetty käyttäjäkokemusten ja uusimman tutkimustiedon perusteella ja se huomioi myös pienhiukkaset ja kalusteet kattavasti.

Taitaja-kilpailun finaali käytiin Tampereella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa riitti vilinää ja vilskettä, kun yli neljäsataa nuorta tulevaisuuden osaajaa ja ammattilaista kilpaili ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla 14.-17. toukokuuta. Taitaja2018 puhdistuspalvelun finaalissa kultaa nappasi huippupisteillä sastamalalainen Iida Leppikoski.

Selkeät pelisäännöt nollatuntisopimuksiin

Nollatuntisopimuksiin saadaan nykyistä selkeämmät pelisäännöt. Tasavallan Presidentti vahvisti 18.5.2018 vaihtelevan työajan sopimuksia koskevat lait. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2018.

Työturvallisuuden vuositilasto

Työturvallisuuden suurimmat haasteet ovat sotealalla, kasvuyrityksissä ja ihmisten asenteissa. Tuoreen tilaston mukaan vain joka viides suomalaisyritys huolehtii työturvallisuudesta hyvin. Työturvallisuuteen kuuluvat tapaturmien ja uhkien lisäksi myös muun muassa työpaikan henkinen kuormittuminen ja ergonomia – sekä yllättäen siivous.

SOLilla tehdään Joutsenmerkin arvoista hotellisiivousta

SOL Palveluille on myönnetty Joutsenmerkki hotellisiivouksen toimialalla ensimmäisenä Suomessa. Arvostetun Pohjoismaisen ympäristömerkin saaminen oli yksi SOL:n ympäristöohjelman, ”Sitoumus 2020”, lupauksista.